Ny styreform i København – lav mindre kommuner i stedet

Rodet i kommunens Teknik og Miljøforvaltning (TMF) skal nu åbenbart bruges som anledning til at lave en hård central styring af Københavns kommune, når man læser Berlingske lørdag den 31. juli 2021. Frank Jensen ønsker én stor forvaltning – altså én borgmester og én direktør og Ritt Bjerregård ønsker en styreform med overborgmesterret til at ansætte og fyre øvrige borgmestre! Nej tak herfra.

Meget kan effektiviseres i Københavns kommune men jeg tror sådan set ikke at det vil afhjælpe fx de mange problemstillinger vi ser i TMF, som ultimativt er fagborgmesterens ansvar – der som tillidsvalgt, i sidste ende, står til ansvar overfor vælgerne!

Det virker simpelthen til at kommunen er blevet for stor og har tabt fokus på sin kerneopgave. I min optik at være til for borgerne og sikre borgernes handlemuligheder bedst muligt.

Det uundgåelige spørgsmål er, om tiden er kommet til at opsplitte Københavns kommune i mindre kommuner. De enkelte bydele i København har en størrelse der berettiger til dette, så start med at genindføre bydelsstyret og derefter reelle kommuner.

René Bredal, Kandidat til kommunalvalget i 2021 for Venstre i København.

Læserbrev sendt til Berlingske 31-07-2021